Сигнал от HelpBook за опасно дърво край столично училище

По същия проблем ни сигнализираха и от Русе

20.04.2022 | 15:52 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал от HelpBook за опасно дърво край столично училище

Какъв е редът за извършване на кастрене или премахване на потенциално опасни дървета, ни попитаха в платформата на Helpbook.info. За всички дървета, разположени в паркове, градинки, алеи, спортни и детски площадки, междублокови пространства, училища, детски градини и т.н. отговаря съответната община. Ако имате съмнение за дадено дърво, че е опасно с надвиснали сухи клони или прогнил дънер, необходимо е да подадете заявление за кастрене на клони или отсичане на дървета.

За подобна ситуация получихме сигнал от район "Люлин" - опасно дърво, което се намира в училищен двор. След подаване на необходимото заявление и посещение на отговорните лица при реална нужда трябва да се отстрани.

По същия проблем ни сигнализираха от град Русе. Не малко изгнили дървета са забелязани в околоблоковото пространство в кв. "Здравец - Изток" като молбата е за взимане на спешни мерки.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК